Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuality > Přerušení dodávky pitné vody

Přerušení dodávky pitné vody



Datum konání:
22.9.2017
Datum ukončení:
10.10.2017

!!!!!!!! MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ,a.s. oznamuje, že z důvodu zhoršené kvality surové vody v toku Bystřice a její neupravitelnosti na parametry pitné vody přerušuje dodávku pitné vody z vodovodního řadu v obcích Domašov nad Bystřicí, Jívová, Horní Loděnice a Hraničné Petrovice od pátku 22.9.2017 od 10.00 hodin do odvolání. Náhradní zásobování pitnou vodou je zajištěno přistavenými cisternami.

Omlouváme se za dočasné problémy, ale s ohledem na vzniklou situaci není v našich možnostech jí zabránit. O dalším vývoji Vás budeme informovat.Věříme, že toto omezení bude v co nejkratší době zrušeno.
 
Vodu z veřejného vodovodu nelze používat  bez jakékoliv úpravy k pití, vaření, oplachu nádobí, které je používáno ke stravování ani ke koupání. Lze ji použít pro splachování WC a po 5 min. převaření lze pak odstátou vodu použít i pro osobní hygienu. 
 
Při výrobě vody byl dne 21.9.,2017  odebrán kontrolní vzorek, a provedena analýza vzorku. Dílčím výstupem z rozboru je hodnota chemické spotřeby kyslíku nanganistanem - CHSK - 6,9 mg/l, což je výrazné překročení NMH ( nejvyšší mezní hodnota ) stanovené vyhláškou pro pitnou vodu.